Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2011 15:19 - “Най-Добрият Подарък” от Джим Рон
Автор: pozitivnimisli Категория: Други   
Прочетен: 1552 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.01.2011 15:20


“Най-Добрият Подарък” от Джим Рон   imageЧесто ми задават въпросът: "Как най-добре мога да помогна на децата си, половинката си, член на семейството, член на персонала, приятел и т.н., да се подобрят/променят?" Всъщност, това може би е най-често задавания въпрос, който получавам: "Как мога да помогна да променя някой друг?"
Моят отговор често изненадва, така че ето го и него. Ключът за помагането на другите е като помогнете първо на себе си. С други думи, най-добрия принос, който бих могъл да направя за някой друг е моето собствено развитие. Ако стана 10 пъти по-мъдър, 10 пъти по-силен, помислете какво би направило това за моето приключение, като баща... като дядо... като бизнес колега.
Най-добрият подарък, който мога да ви дам, наистина, е моето текущо личностно развитие. Да стана по-добър, да стана по-силен, да стана по-мъдър. Мисля че родителите трябва да грабнат тази философия. Ако родителите са добре, децата имат отличен шанс също да бъдат добре. Работете върху собственото си развитие, като родители - това е най-добрият подарък, който можете да дадете на децата си.
Ако някога сте се возили на самолет, тогава вероятно сте забелязали отделението с кислорода над всяка седалка. Инструкциите изрично казват: "В случай на авария, първо подсигурете своята собствена кислородна маска, а после, ако имате деца с вас, подсигурете тяхната маска." Погрижете се първо за себе си... после помогнете на децата си. Ако използваме същата философия през целия си родителски живот, то той би бил толкова стойностен.
Ако се науча да създавам щастие за себе си, децата ми имат страхотен шанс да бъдат щастливи. Ако създам уникален стил на живот за себе си и половинката си, това ще бъде чудесен пример да бъда в услуга на децата си.
Себеразвитието позволява да бъдете в услуга, да бъдете по-ценни за тези около вас; за детето ви... за бизнеса ви... за колегите ви.. за обществото.
За това обучавам хората на уменията за развитие. Ако продължите да рафинирате всички части на характера си (себе си, здравето си и т.н.) така че да станете атрактивна личност за външния свят, вие ще привлечете възможност. Възможността ще започне да ви търси. Репутацията ви ще започне да ви изпреварва, а хората ще искат да правят бизнес с вас. Всичката тази възможност е създадена от работата ви с философията, че успеха е нещо, което вие привличате, като продължително работите върху вашето личностно развитие.



Вижте също: “Поставяне на Цели” от Том Хопкинс
"Целите Ви Ви Карат Да Се Движите Напред!" от Лес Браун “Влезте Във Вашият Път” от Джак Канфийлд "Тайните на Милионерския Ум" - с Т. Харв Екер


Тагове:   подарък,   Джим Рон,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pozitivnimisli
Категория: Други
Прочетен: 193409
Постинги: 46
Коментари: 25
Гласове: 64
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930