Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2011 12:12 - “Влезте Във Вашият Път” от Джак Канфийлд
Автор: pozitivnimisli Категория: Други   
Прочетен: 1699 Коментари: 0 Гласове:
1



  “Влезте Във Вашият Път” от Джак Канфийлд   imageОт вас зависи да започнете да се движите към целите си. Никой не може да ви хване за ръката и да ви отведе безпрепятствено до целта ви. Никой не може да направи всяка стъпка с вас и да ви подсигури да нямате никаква борба. Вие трябва да поемете отговорността за това, което искате и вие трябва да започнете.
Стартът не е необходимо да бъде плашещ. Лесно е, защото просто трябва да вземете няколко решения. Ще решите ли какво желаете за себе си? Не е нужно да решавате как ще се случи всичко; вие просто трябва да решите какво е нещото, което искате за своя живот. Как искате да живеете? Вие също така трябва да решите каква ще бъде първата ви стъпка. Ще бъде ли това да се запишете за повече обучение или тренировка? Ще бъде ли това да направите списък на хора, с които да говорите? Ще бъде ли това да започнете нова работа или дори втора работа на непълен работен ден в сферата, в която бихте желали да сте?
Измислете първото действие, което ще предприемете и го предприемете! Просто скочете и открийте всяка следваща стъпка, която да предприемете. Веднъж започнете ли, дръжте очите и ушите си отворени за възможностите. Енергията пусната в действие си стои пусната в действие. Просто продължавайте да правите стъпки. Учете се докато вървите напред. Открийте какво можете да направите сега и го направете. Ако се налага да научите как да направите следващата стъпка, преди да можете да я направите, тогава следващата стъпка ще бъде да научите именно това - как да я направите!
Имайте волята да задавате въпроси и да бъдете отхвърляни, и да почувствате страховете си. Позволете си да бъдете човек, точно като всеки друг. Искайте помощ от хора, които могат да ви помогнат. Научете как го правят другите и практикувайте това, което те правят. Най-важното е да започнете.
Когато започнете, вие пускате в действие цикъла на причината и ефекта. Невъзможно е да знаете всичко, което ще последва, щом веднъж се отправите към своя жадуван начин на живот. Но докато предприемате вашите стъпки, съществуват неща, случващи се зад кулисите, а възможностите ще се разгръщат пред вас, когато сте готови за тях. Хоризонтът ви ще наглася фокуса си с приближаването ви към целите, а после ще се променя в друга далечна награда, за да продължавате да напредвате. Не можете да видите всичко, което може да бъде ваше, само от една гледна точка. Установете своето настоящо състояние на щастие, дори и живота ви в момента да не е всичко, което се надявате, че ще бъде. Просто бъдете благодарни сега и задръжте погледа си върху това да бъдете благодарни. Отворете себе си за приемането на нови вери за себе си и за това, което можете да постигнете, и ще откриете себе си как вече ги постигате. Тогава също бъдете благодарни. Защото докато растете и се развивате, вие винаги ще създавате нови цели за подобряването на живота си; важно е да не чакате този “перфектен” живот, преди да започнете да бъдете благодарни, че живеете.
Поддържайте се вдъхновени и мотивирани. Намерете си ментор или личен инструктор, група пред която да бъдете отговорни, аудио-програма и книги, с които да поддържате запален своя вътрешен огън. Обградете се с позитивна енергия, по-специално вътре във вас, и направете промените в живота си, които е необходимо да направите.
Визуализирайте успехът си всеки ден. Обръщайте внимание на навиците си. Всеки ден взимайте решението да предприемате повече стъпки в посока вашето развитие. Направете от животът си едно прекрасно приключение, от което изцяло да бъдете погълнати.


Тагове:   Джак Канфийлд,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pozitivnimisli
Категория: Други
Прочетен: 193447
Постинги: 46
Коментари: 25
Гласове: 64
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930