Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2011 19:22 - Напишете Си Завещанието! Вие Ще Умрете!
Автор: pozitivnimisli Категория: Други   
Прочетен: 1580 Коментари: 0 Гласове:
3



 “Заключване Във Вашето Наследство" от Крис Уайдънър

 

Ако смятате да оставите наследство, което да има въздействие върху хората, има нещо, което трябва да достигнете, с което да приковете вниманието:

 

imageВие Ще Умрете.

Какво? Какъв вид мотивационно средство е това, Крис? Наистина вдъхновяващо!

Всъщност, наистина е вдъхновяващо. Нашата способност да умираме вероятно е ултималното вдъхновение и мотивация! Ако живеехме вечно на тази земя, щяхме да бъдем невероятно отлагащи хора! Никога нямаше да ни се налага да свършим нещо, защото винаги щеше да има утре. Но слава Богу, ние си отиваме и всичко, което оставяме са спомените и живота на другите хора, върху които сме повлияли, докато сме били тук. Мрачно ли ви звучи? В действителност е вълнуващо! Виждате ли, това ни дава цел - и краен срок.

 

Можем да изберем как ще продължим да живеем в сърцата и спомените на останалите. Правим това, поставяйки си за цел да живеем СЕГА по начин, който кара промяната да се случи не само вътре в нас, но и в тези около нас.

 

Какво наследство ще оставите? Как ще ви помнят семейството и приятелите ви? Какво ще оставите на потомците си в сферите, описани по-долу? Помислете малко за това и направете някои промени. Правейки това, ще започнете да се заключвате в наследството си.

 

По-надолу са изброени няколко теми, които са изключителни важни - може би най-важните. Намерението ми е да ви накарам да си помислите - наистина да си помислите - за това как можете да оставите наследство.

 

Емоционално

Спирали ли сте някога, за да се запитате как се отнасяте към другите хора и как това им влияе емоционално? Аз имам четири деца. Напълно съм наясно, че те се оформят емоционално от начина, по който се отнасям с тях и как ги уча да се справят със света. Напълно съм наясно с това, заради собствения си произход. Мога директно да проследя емоционалните си недостатъци до емоционалната студенина, която усещах от собственото си семейство. Отглеждате ли емоционално здрави деца, които са както независими, така и взаимнозависими? Помагате ли на половинката си да израстне емоционално? Помислете сериозно върху това.

 

Духовно

В моето съзнание, въпросът "Бог" е най-важен. Знаете ли, често чувам хора, които казват, че ще оставят децата си "сами да открият отговора". Същите тези хора ще им покажат как да играят баскетбол, да си играят на търговци и да строят къща върху дърво, все временни неща, но пък оставят отговорите на най-важните въпроси във въздуха! Разбира се аз не адвокатствам да им натъпчете гърлата, а просто да отделите необходимото време, за да им помогнете да открият пътя си. Помагате ли и окуражавате ли тези около вас да открият своя духовен живот? Живеете ли истински духовен живот, който ще бъде вашето наследство? Помислете доста сериозно над това.

 

Физически

Сега, знам какво си мислите: Не мога да променя гените си. Имаме това, което имаме и се налага да живеем с него. До известна степен това е истина. Аз съм метър и осемдесет до края на живота си. Никога няма да стана метър и деветдесет, нито пък децата ми. Но пък това, за което говоря, е да бъдем примера за това как да се отнасяме сериозно към физическото си здраве. Статистиките доказват, че каквито и лоши навици да имате, децата ви са склонни също да ги правят. Защо? Защото вие сте техният пример. Затова се стремя да остана във физически добра форма. Тренирам. Вдигам тежести. Храня се правилно (през повечето време-просто обожавам ванилов сладолед). Не пуша. Искам да оставя като наследство на децата си - доброто здраве. Вярно е, че те, въпреки всичко, е възможно да излязат от правия път, но аз ще направя всичко по силите си да им дам добър пример, който да следват. Помислете сериозно над това.

 

Финансово

Има два основни начина да оставите финансово наследство. Първо, научете обичните си хора как да се справят с парите (някои от вас първо трябва да научат себе си.) Съществуват толкова много хубави книги по темата, така че няма причина да незнаете как да се справяте с парите. "Богат Татко, Беден Татко" е чудесна книга, с която да започнете, или вероятно "Съседът -  Милионер". Те ще ви покажат основите. Второ, можете да оставите наследство. Но нека бъда ясен по този въпрос. Това не е необходимо да става след като умрете. Всъщност, колкото повече имате, толкова повече вярвам, че трябва да давате, докато сте живи. Нека приемем фактите, колкото повече остарявате, толкова по-малка необходимост от пари ще имате, щом веднъж основните нужди са задоволени. Винаги се ядосвам, че докато дойде времето, в което можете да си позволите голямата къща, децата ви са поели по своя път и къщата вече не ви трябва! Завъртайте парите ежегодно, така че да можете да гледате радостта на обичните си хора, когато харчат, инвестират и ги раздават! Това, разбира се, е базирано върху предположението, че първо сте ги научили как да се справят с парите. Ако сте, тогава трябва д дадете, докато сте все още живи, така че да можете да се насладите да видите наследството си в действие! Помислете сериозно над финансовото си наследство.

 

За Взаимоотношенията

Какъв тип наследство ще оставите относно това как си взаимодействате във връзките си с хората, които познавате? Когато хората гледат как си взаимодействате с другите, ще бъдат ли те в по-добра ситуация, ако развият същите навици на взаимоотношения? Ще бъде ли наследството ви наследство от любов, търпение, доброта, вяра, нежност и прошка? Помислете сериозно върху идеята за повлияването върху взаимоотношенията на другите.

 

Интелектуално

Незнам за вас, но аз искам да предизвикам хората към по-дълбока интелектуална мисъл. В денят и ерата на начина на мислене "списание-Хора", ни трябват хора, които ще ни предизвикват да мислим по-дълбоко. Правите ли нещо, което ще предизвика вашата сфера на влияние към интелектуални ползи? Тези, които остават след вас, ще кажат ли че сте ги накарали да мислят по начини, по които не са мислили преди това? Че сте ги предизвикали да бъдат по-умни? Помислете по този въпрос сериозно.

 

Функционално

Функционално? Мда. Това е всеобхватна дума. Това е как функционирате. Как всъщност ще функционират тези, на които влияете? Това да голяма степен е как вие функционирате. Ошлайфани ли сте добре? Балансирани ли сте? Поддържате ли главните неща, като главни неща? Животът ви функционира ли добре? Приемете за ваша целта да живеете уравновесен, функционален живот, така че да можете да оставите и наследството си такова. Помислете сериозно върху функцията на живота си.

 

Завърших всеки абзац с предизвикателството да помислите сериозно над всеки един от тях. Това не са нещата, които незабавно ще разрешим. Отнема цял живот да бъдат построени и те ще прииждат и ще си отиват. Но докато ги преследвате старателно, стоейки върху тях, вие ще се закключвате в наследството, което желаете да оставите след себе си!




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pozitivnimisli
Категория: Други
Прочетен: 193334
Постинги: 46
Коментари: 25
Гласове: 64
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930